Tijdens de opvangdagen bied ik een zo gevarieerd mogelijk dagprogramma voor de kinderen.

Pedagogische werkmethodiek: Om de ontwikkeling van kinderen te bevorderen werk ik met het programma KIKI. KIKI is een Veelzijdig Educatie programma voor gastouders en kinderopvang, waarin ‘ontwikkelingsstimulering voor elk kind’ centraal staat. Met hulp van de beer Kiki voert de pedagogisch werker activiteiten uit die vier ontwikkelingsgebieden van een kind stimuleren: Motoriek, Sociaal-emotionele ontwikkeling, Spraak & Taal, Rekenprikkels.

De activiteiten zijn verbonden door thema’s; de doorlooptijd van een thema is één maand.

logo-kiki-nieuw5-e1382168775287

Bron: http://www.kiki-s.nl

Muziek: Regelmatig zal ik met de kinderen liedjes zingen of tijdens de dag activiteiten muziek aanzetten. Muziek wordt dus door de meeste kinderen leuk gevonden. En dat is mooi, want muziek luisteren en zeker muziek maken, is heel leerzaam. Kinderen leren van muziek luisteren heel goed ’te luisteren’. En dan dus niet in de zin van ‘doen wat de ouder zegt’, maar in de zin van echt auditief (met het gehoor) luisteren.

woezel-en-pip-cd-sinterklaasliedjes

Knutselen: Kinderen vinden het leuk om lekker te knutselen. Dit kan zijn knutsel werkjes die te maken hebben met jaargetijden, feestdagen en of verjaardagen.

knutselen

Buiten spelen: Als het weer het toelaat gaan we lekker naar buiten om te wandelen en uiteraard lekker in de speeltuin spelen. De kinderen kunnen in een van de speeltuinen in de wijk gaan spelen of gewoon bij ons in de tuin. De tuin is van alle gemakken voorzien namelijk een glijbaan, schommel en zandbak. Frisse lucht doet de kinderen goed en ze kunnen hun energie kwijt.

SAM_0022 SAM_0023 SAM_0030

Lezen:  Dagelijks krijgen de kinderen de kans om met boeken bezig te zijn. Dit kunnen ze natuurlijk zelf doen tijdens de dag maar er zullen ook momenten zijn dat ik ze voorlees uit een boek of we gezamelijk prentenboeken bekijken.

untitled